Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Young Talent Orchestra en Galata

Pro Rege

Zaterdag 28 mei, 11:00 - 16:00

Pro Rege ©Rubén Dario Kleimeer.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Young Talent Orchestra
en Galata

11:00 - 12:30
's Ochtends kunt u tijdens dit concert genieten van het Young Talent Orchestra, bestaande uit getalenteerde spelers van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en Codarts o.l.v. Mikhael Zemtsov en soliste Anneke Attema, contrabassiste. Anneke is laureaat van Classic Young Masters, jonge musici die door Classic Young Masters begeleid worden om beroepsmusicus te worden. 

Dit concert is een samenwerking tussen het Rotterdams Hellendaal muziekinstituut en de Classic Young Masters.

28 mei - YTO 2018 (2).jpg

14:00 - 16:00
Ga mee op muzikale reis door Turkije! Het Ensemble "Galata" o.l.v. Semih Arikan speelt op authentieke Turkse muziekinstrumenten en laat muziek horen uit verschillende delen van het land. De musici studeerden bij Codarts en de muziekschool Semih Arikan.. Vocale Turkse muziek wordt gebracht door Duygu Alkan (zang), de pianiste Julia Tavit en percussie Veysel Cesur.

Het programma is zeer afwisselend, omdat op verschillende instrumenten wordt gespeeld. Voor de pauze ligt de nadruk op de klassieke Turkse muziek, uit de tijd van de sultans en de kastelen. U hoort verschillende authentieke Turkse muziekinstrumenten. De aard van de muziek is zeer divers: soms lijkt het op Griekse muziek, dan weer op Spaanse gitaarmuziek (Andalusië) Na de pauze ligt de nadruk op de volksmuziek. Muziek uit Istanboel, tot ver daarbuiten. Een enorm muzikaal gebied om te ontdekken. Reist u met ons mee? 
 
Anne Gercama, voorzitter van de Stichting Muzikc houdt aan het begin van het concert een korte inleiding.

Semih-Arikan-Melih-Gökduman-2.jpg