top of page

Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Officiële aftrap met Steigerverhalen

Citykerk Het Steiger

Vrijdag 27 mei, 15:30 - 17:00 (inloop 15:00)

glas-in-lood-steigerkerk-rotterdam-e1624533545459.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Officiële aftrap met
Steigerverhalen

15:30 - 17:00 (inloop 15:00)
Heilige Huisjes trapt af met een intiem storytelling-programma in Citykerk Het Steiger. Naast de officiele opening van de activiteitenweek door wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) is er een spoken word-optreden met dans, geïnspireerd op het rijksmonument uit 1960, en presenteert Verhalenhuis Belvédère de publicatie Steigerverhalen. Hiervoor interviewden zij diverse betrokkenen uit de Steigerse gemeenschap.

De verhalen zijn opgehaald door Verhalenhuis Belvédère. Via audiosets kun je de 15 minuten durende luistervoorstelling al wandelend of zittend op een fijne plek in de kerk beluisteren.

De tentoonstelling is na de Heilige Huisjes nog t/m 26 juni te bezichtigen en ook zijn de Steigerverhalen via audiosets te beluisteren. Openingstijden zondag van 10:30-11:30 uur. Dinsdag en zaterdag van 12:30-16:00 uur.

Belvedere logo.png
vertellers-over-het-steiger.png

15:30 - 17:00
 
De Kerk van Morgen
Ook wordt de tentoonstelling 'De Kerk van Morgen' gepresenteert. Want 
regelmatig luidt een kerk de noodklok, omdat zij door terugloop van kerkbezoek haar deuren moet sluiten. Dat raakt niet alleen de betreffende kerk in het hart, maar ook de buurt waar zij vaak een beeldbepalende plek inneemt. Ook Citykerk Het Steiger kent een onzekere toekomst.  
 
Deze tentoonstelling laat zien dat sluiting zeker niet de enige optie is. De foto’s tonen kerken uit het hele land die een andere functie hebben gekregen of samen met de kerkgemeenschap multifunctioneel worden gebruikt.

De foto’s op de panelen zijn gemaakt door Peter Toxopeus in opdracht van het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Tentoonstelling de kerk van morgen ©Peter H Toxopeus.jpg
bottom of page