top of page

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Scots
International Church

Schotse Kerk 2 ©Rubén Dario Kleimeer.jpg

(Foto: Rubén Dario Kleimeer)

De Schotse kerk in Rotterdam, tegenwoordig de Scots International Church Rotterdam (SICR), is een Protestantse Kerk in Nederland in de Presbyteriaanse traditie waar de voertaal Engels is. De kerk maakt onderdeel uit van de Church of Scotland. In Rotterdam bestaat de kerk al sinds 1643. De eerste diensten vonden plaats in een wijnpakhuis in de Wijnstraat. Al vrij spoedig stelde de gemeente Rotterdam de Sint Sebastiaankapel beschikbaar (op de hoek van de Lombardstraat en de Meent).

De kerk werd opgericht op verzoek van de Schotse zeelui, kooplieden en militairen. In 1722 werd de kerk uitgebreid met een huis voor armen, speciaal voor de weduwen en wezen van gesneuvelde Schotse soldaten. De originele 17e eeuwse kerk is verloren gegaan tijdens het bombardement in Rotterdam in 1940.

Het huidige gebouw aan de Schiedamsevest dateert uit 1952 en de grond werd gratis beschikbaar gesteld door de Gemeente Rotterdam. Het gebouw (destijds ontworpen door M.C.A. Meischke) is heden ten dage nog steeds eigendom van de kerk. 

Activiteiten in het gebedshuis

Zaterdag 28 mei

rondleiding: een dagprogramma vol rondleidingen, orgelspel, lezingen en een foto-expositie van de veelkleurigheid en grote verscheidenheid aan gebouwen van kerken door Samen Kerk in Nederland (SKIN)- Rotterdam

bottom of page