Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Stiltemeditatie, rondleiding, tentoonstelling

Citykerk Het Steiger

Woensdag 1 juni, 12:15 - 18:00

glas-in-lood-steigerkerk-rotterdam-e1624533545459.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Stiltemeditatie,
rondleiding en tentoonstelling

12:15 - 12:40
Wees welkom bij de stiltemeditatie. Samen zijn we 25 minuten stil. Ervaar wat stilte met je doet in dit bijzondere kerkgebouw in hartje centrum. 
 
De kerk is om 12.00 uur open (12.15 uur sluiten we de deur, dus kom op tijd). Loop gerust eerst even rond en zoek dan een plek. We starten en eindigen de meditatie met een gong. In je eigen tempo kun je in stilte de kerk verlaten, maar je bent ook van harte welkom voor een rondleiding of een bezoek aan de tentoonstelling 'De Kerk van Morgen'.

In de maand juni na de Heilige Huisjes gaan we door met stiltemeditaties op woensdag om 12.15 uur. Je bent welkom! Kijk bij de agenda op www.evenstil.nl.

13:00 - 14:00, 17:00 - 18:00
Miep, al jaren een betrokken vrijwilliger en enthousiaste verteller, zal alle verhalen over onze na-oorlogse Rooms Katholieke kerk in hartje centrum Rotterdam met naastgelegen klooster met u delen. 
 
Ervaar de ruimte met de bijzondere architectuur, het glas-in-beton, de groene binnentuin, hoor alle verhalen en wat nu specifiek katholiek is aan dit gebouw en bekijk de vele kunstwerken tijdens de uitgebreide rondleiding. 

Binnentuin Citykerk Het Steiger CJoop Reijngoud.jpg

13:00 - 17:00
De Kerk van Morgen
Regelmatig luidt een kerk de noodklok, omdat zij door terugloop van kerkbezoek haar deuren moet sluiten. Dat raakt niet alleen de betreffende kerk in het hart, maar ook de buurt waar zij vaak een beeldbepalende plek inneemt.

Ook Citykerk Het Steiger kent een onzekere toekomst. Deze tentoonstelling laat zien dat sluiting zeker niet de enige optie is.

De foto’s tonen kerken uit het hele land die een andere functie hebben gekregen of samen met de kerkgemeenschap multifunctioneel worden gebruikt.

De foto’s op de panelen zijn gemaakt door Peter Toxopeus in opdracht van het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Steigerverhalen
Daarnaast zijn er prachtige verhalen over Het Steiger te beluisteren die de grote waarde aanschouwelijk maken die mensen aan deze plek hechten. De verhalen zijn opgehaald door Verhalenhuis Belvédère. Via audiosets kun je de 15 minuten durende luistervoorstelling al wandelend of zittend op een fijne plek in de kerk beluisteren.


De tentoonstelling is na de Heilige Huisjes nog t/m 26 juni te bezichtigen en ook zijn de Steigerverhalen via audiosets te beluisteren. Openingstijden zondag van 10:30-11:30 uur. Dinsdag en zaterdag van 12:30-16:00 uur.

Tentoonstelling de kerk van morgen ©Peter H Toxopeus.jpg