Oranjekerk

Workshop: Landschap Tekenen door Astrid Ferdinand

Om 11:15 zal Astrid de tentoonstelling ‘Een plek voor de Ontheemde Natuur’ openen met door haar getekende landschappen. Daarna worden de deelnemers worden uitgenodigd om zelf een natuurlijk landschap te tekenen waarin ze zich thuisvoelen. Het kan het landschap uit iemands jeugd zijn, of het geboorteland dat iemand heeft verlaten. Een plaats die maar één keer bezocht is of zelfs een gedroomde plek.

Ervaring is niet nodig, het gaat om het plezier in het tekenen van een persoonlijk landschap. De docent laat voorbeelden zien ter inspiratie en geeft een korte instructie over de aanpak. Er wordt gewerkt met toegankelijke materialen.

LET OP: Deelname aan deze workshop is gratis (ruimte voor max 15 deelnemers). Het is nodig je van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar acties@pkn-oranjekerk.nl.

Deze workshop is onderdeel van het dagprogramma ‘Ontheemd’ van de Oranjekerk.

——————————————–

Het landschap is de basis van de mens en een onuitputtelijk thema. De interactie tussen de moderne mens en de natuur is dynamisch en dramatisch. Een boom die er vandaag nog staat kan morgen zomaar weg zijn. Tegelijk blijven uit alle kieren in het sfalt planten terugkomen.

Met haar tekening wil Astrid Ferdinand de expressie van het landschap weergeven. Tijdens deze workshop leer je niet alleen hoe je een landschap tekent, maar ontdek je ook hoe je op een nieuwe manier kan kijken.

 

(De derde dag, 2019, pastelkrijt Astrid Ferdinand, astridferdinand.nl)