Noorse Zeemanskerk

Toneelleesclub: Thor Stories

Waarschijnlijk ken je Thor wel van de Avengers? Maar Thor van de Vikingen, ken je die echt goed? Thor, de dondergod die over de hemel rijdt met een kar getrokken door bokken. Die continu op reis is om trollen te verslaan en om de wereld te beschermen tegen – ja wat, eigenlijk? Zijn hamer,  Mjøllnir, raakt alles waarop de eigenaar mikt, en keert netjes terug naar de hand die hem wierp. Wist je dat Mjøllnir, die hamer, het meest kostbare voorwerp van de hele wereld was? Waarom eigenlijk?

In de toneelworkshop ‘Thor stories’ kom je meer te weten over Thor. Toneelmaker Brecht Hermans heeft de drie bekendste mythes over Thor bewerkt tot theaterteksten. Deze verhalen zijn soms spannend, zetten je aan het denken en zijn vaak hilarisch. Door in de tekst te duiken kom je meer te weten over de oude Noordse goden, het wereldbeeld van de Vikingen, en wie weet wat over jezelf.

Beide dagen vindt de toneel-lees-workshop plaats op de volgende tijden: 11:15, 13:00, 14:30, 15:30.

11:15 Toneelleesclub: De ballade van Hymir
13:00 Toneelleesclub: Thor bij Utgaard-Loki
14:30 Toneelleesclub: De ballade van Trym
15:30 Toneel-leesclub: Thor bij Utgaard-Loki

Over Brecht Hermans

Brecht Hermans is een theatermaker met voorliefde voor community theater. In co-productie met festival de karavaan deed hij onderzoek naar de mens achter woorden als ‘werkloos’ en ‘afgekeurd’. Dit resulteerde in de voorstelling En wat doe jij? op festival de Karavaan in 2023.

In 2022 richtte hij de eerste toneelleesclub op in Rotterdam. Inmiddels zijn er daar vier van. Toneelstukken zijn mooi om te zien en leuk om te lezen  – vooral als je ze samen leest. Hoe dat zit kom je achter door deel te nemen aan een van zijn toneel-lees-workshops tijdens het Vikingfest!

Meer informatie over Brecht: https://www.brechthermans.be/