Scots International Church Rotterdam

FAMILYMONOLOGUES door Theatergroep Tartuffe

Theatergroep Tartuffe wil de kerk laten zien door de ogen van haar gebruikers. Wie bezoeken de kerk en waarom voelen zij zich daar thuis? Wat is de verbinding tussen de individuele bezoekers en de kerk? Door middel van onze voorstelling, willen we de stenen kerk tot leven brengen en haar pracht en praal een echt gezicht geven.

“FAMILYMONOLOGUES” draait om het delen van persoonlijke verhalen van twee families met een sterke band met de kerk. Deze verhalen worden op aangrijpende wijze gepresenteerd, waarbij elk individu een tastbaar voorwerp uit zijn eigen huis meebrengt dat spreekt over hun identiteit, emoties en ervaringen. Deze verhalen, gepresenteerd in wat wij ‘monologen’ noemen, werpen een uniek licht op de betekenis van thuis voelen in een gebedshuis. De monologen worden gespeeld in bijzijn van de betreffende families op het podium.

Het publiek wordt uitgenodigd om door de kerk te wandelen en op elk half uur de monologen te beluisteren. Deze monologen duren ongeveer 10 minuten. Na afloop dagen we bezoekers uit om vragen te stellen aan de deelnemers.

FAMILYMONOLOGUES is te beluisteren om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30.

Deze activiteit is een onderdeel van het open huis van de Scots International Church.