Paradijskerk

Rotterdam Speelt!

Meestal denken we bij composities aan vaste melodieën en ritmes die door opgeleide muzikanten worden gespeeld. Maar het kan zoveel meer zijn! Bijvoorbeeld een verzameling van instructies, of een interactief spel waarbij het doel is om samen fantasierijke soundscapes en onverwachte melodieën te creëren.

We nodigen muzikanten, muziekliefhebbers en nieuwsgierigen uit om nieuwe muzikale spellen te ontdekken, gemaakt door 4 verschillende componisten. We willen je uitnodigen om deel te nemen en deze spellen voor het eerst samen met ons te verkennen. Wil je alleen komen luisteren? Dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Tijdens Rotterdam: Speelt! ben je welkom om deel te nemen als luisteraar of als maker van geluiden en muziek. In de tuin van de Paradijskerk gaan we op zoek naar geluiden met behulp van klankschildertechnieken. Vervolgens gaan we de kerk binnen, waar we ons door een denkbeeldig doolhof bewegen dat is opgebouwd uit verschillende geluiden. Welke muziek vind je daar? Dat is aan jou en de muzikanten met wie je contact maakt, geïnspireerd door Jazz, Karnatische, Braziliaanse en Experimentele stijlen. Jouw uitdaging: breng de geluiden die je hebt ontdekt naar het hart van het doolhof en geniet van het maken van muziek samen met anderen.