Citykerk Het Steiger

Maria Pelgrimage

Ga mee op stap als pelgrim door het centrum van Rotterdam langs diverse gebedshuizen en plekken om Maria, de moeder van Jezus te ontmoeten en over haar te horen vanuit verschillende religieuze invalshoeken. De Mariakapel in Citykerk Het Steiger ken je misschien al. Maar wist je dat Maria ook in de Koran voorkomt als Meryem? Wat heeft Desiderius Erasmus met Maria? En wat voor briefje schrijf jij aan Maria?

Zoals bij een echte pelgrimage beginnen we met een startritueel in de Citykerk Het Steiger/ Mariakapel (Hang 18) en eindigen met een eindritueel in de Lourdeskapel in de HH. Laurentius & Elisabeth Kathedraal (Mathenesserlaan 305).

De plekken die we aandoen zijn: Citykerk Het Steiger, het beeld van Desiderius Erasmus, de Eendrachtskapel, de Ettaouhid Moskee, de Paradijskerk en de HH. Laurentius & Elisabeth Kathedraal.

Halverwege is een rustpauze met lichte lunch en in de kathedraal op het einde een drankje. Er is ook de mogelijkheid om alleen het morgendeel of het middagdeel mee te lopen en te beleven.

Individuele pelgrims die zelfstandig op pad gaan kunnen daarnaast ook terecht in de H. Hildegardiskerk (Noord), Vrede en Verzoeningskerk (IJsselmonde) en de St. Mary’s Church (Delfshaven) waar ze een stempel kunnen krijgen in een pelgrimspaspoort. Citykerk Het Steiger, de Paradijskerk en HH Laurentius en Elisabeth kathedraal kun je ook op eigen tijd bezoeken en een Mariastempel ontvangen. Check hiervoor de ‘Open Huis’ tijden in het programmaoverzicht.

(NB: er is geen fysieke beeltenis van Maria aanwezig in St. Mary’s Church. Deze kerk is opgenomen in de pelgrimage omdat de kerk naar Maria is vernoemd).

LET OP: Om deel te nemen aan deze pelgrimage is het nodig je van tevoren aan te melden via onderstaande link.

– AANMELDEN –

www.mariainrotterdam.nl