Oorlogsmonumentkerk Vrede en Verzoening

UNESCO Tentoonstelling: Cultuur in Tijden van Gewapend Conflict

Van de Balkan tot Gaza, en van Rotterdam tot Oekraïne: in iedere oorlog is ook cultureel erfgoed het slachtoffer. Tijdens Heilige Huisjes Rotterdam is de UNESCO tentoonstelling ‘Cultuur in Tijden van Gewapend Conflict’ te bewonderen bij Vrede en Verzoening. Deze tentoonstelling is door de Nederlandse UNESCO Commissie, in samenwerking met de Koninklijke Landmacht, opgesteld om aandacht te vragen voor cultuurvernietiging ten tijde van oorlog, en om te laten zien wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen om na conflict de samenleving weer op te kunnen bouwen. 84 jaar na het bombardement op Rotterdam blijft dit onderwerp immer actueel.

Op vrijdag 7 juni kun je de tentoonstelling bewonderen tijdens Heilige Huisjes Rotterdam. Deze dag zal de Oorlogsmonumentkerk open zijn tussen 10:00 en 17:00 en is er een vrije inloop.

Op zaterdag 8 juni zal er een feestelijke sluitingsdag plaatsvinden van de tentoonstelling tijdens Heilige Huisjes Rotterdam met onder andere een boekpresentatie.

De tentoonstelling Cultuur ten tijde van Gewapend Conflict is tussen 20 mei tot en met 8 juni te zien op werkdagen van 10:00 tot 14:00.

In de week na Heilige Huisjes Rotterdam, op 10, 12 en 13 juni is de tentoonstelling nog te zien van 10:00 tot 12:00.

De tentoonstelling in Oorlogsmonumentkerk Vrede & Verzoening