Ohel Abraham

City Safari – Verborgen Heilige Huisjes

Deze City Safari voert je langs plekken die er niet uitzien als de gebruikelijke godshuizen. Er zijn tempels en pastoraten in bedrijfspanden in volkswijken, synagogen die je van buiten net zomin herkent als de schuilkerken uit de zestiende eeuw, winkeltjes die alles verkopen dat je nodig hebt voor de rituelen van Winti, een huiskamer waar de esoterie wordt beoefend met het leggen van kaarten.

We starten in Leerhuis Ohel Abraham waar Rabbijn Meïr Villegas Henríquez je van harte welkom heet. Ohel Abraham betekent ‘Tent van Abraham’. Abraham stond open voor alle grote levensvragen en wilde zijn joodse kennis doorgeven aan iedereen die belangstelling had. Het jodendom richt zich niet alleen tot Joden, maar heeft een universele boodschap voor de gehele mensheid. Bij Ohel Abraham is iedereen altijd welkom. Het joodse denken heeft zowel voor Joden als voor andersgelovigen en niet-gelovigen levenswijsheid te bieden, zonder enige noodzaak tot ‘bekering’. De tent van Abraham staat altijd open.

Na een korte introductie van City Safari gaat iedereen vervolgens op pad in groepjes van zes personen, zonder gids, maar met een programma met nog twee bijzondere ontmoetingen in een verborgen Heilig Huisje. Je wordt verwacht en bent welkom met al je nieuwsgierigheid. Zolang je respectvol bent en oprecht geïnteresseerd, zijn al je vragen welkom. Tussen de twee adressen in heb je tijd voor de lunch, je krijgt tips mee van leuke en lekkere locaties in de buurt.

City Safari – Verborgen Gebedshuizen

Startlocatie: Leerhuis Ohel Abraham (het exacte adres wordt na aanmelding verstuurd)

De City Safari vindt plaats in groepjes van maximaal 6 personen, maar je mag je ook aanmelden in je eentje of met z’n tweeën. Er is ruimte voor 30 personen per dag.

Vervoer: lopend en met ov (eigen ov-kaart) of op de (eigen) fiets.

Aanmelden kan door contact op te nemen met Marjolijn Masselink: 0622901671 – marjolijn@citysafari.nl