Pauluskerk

Boekpresentatie: Bottom-Up Kerk

“Voormalig Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen vertelt over haar nieuwe boek ‘Bottom-up Kerk: zijn waar twintigers zijn’. Hoe kan de kerk eruit zien als ze meer naar buiten toe gaat, zich verbindt met mensen voor wie kerk en geloof niet vanzelfsprekend zijn en als alle generaties meedoen? Naast de bijdrage van Tabitha is er ruimte voor gesprek, zijn er muzikale intermezzo’s en is er een afsluitend drankje.”

 


Over het boek
Waarom niet een abonnement op de kerk, in plaats van Actie Kerkbalans? Wat als er in de kerk meer ruimte zou zijn voor experiment en het zoeken naar nieuwe vormen? Tabitha van Krimpen onderzoekt aan de hand van haar concept ‘bottom-up kerk’ hoe een kerk beter kan aansluiten bij twintigers en bij de huidige tijd. Daarbij is het belangrijk om terug te gaan naar de kern van kerk-zijn en niet te vertrouwen op regels en procedures, maar op God die de kerk in zijn hand houdt. Daarnaast is een andere manier van kijken nodig, waarbij niet crises, maar kansen voor de kerk centraal staan. Aan de hand van haar ervaringen als Jonge Theoloog des Vaderlands, haar achtergrond in zowel theologie als bedrijfskunde en haar gesprekken met twintigers en kerkvernieuwers komt Tabitha van Krimpen tot verrassende inzichten.

‘Bottom-up Kerk: zijn waar twintigers zijn’, Uitgeverij KokBoekencentrum, 192 blz., €20.

Meer informatie over het boek en bestellen via http://bottomupkerk.nl/. Ook zijn er gespreksvragen te downloaden om met een kring of groep door te praten over het boek.

Over de auteur
Tabitha van Krimpen (1998) was de Jonge Theoloog des Vaderlands 2021-22. Daarmee was ze een jaar lang de ambassadeur van de theologie in Nederland. Ze groeide op in Woudenberg, studeerde bedrijfskunde en ook theologie (Cum Laude) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde daarna een master bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. Momenteel volgt ze een master theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. ‘Bottom-up kerk: zijn waar twintigers zijn’ is haar eerste boek.”