Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Divers dagprogramma (muziek, lezingen)

Pro Rege

Woensdag 1 juni, 10:30 - 22:00

Pro Rege ©Rubén Dario Kleimeer.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Lezingen Kralingen en
open repetitie Hermandad

10:30 - 12:00
Lekker samen zingen voor mensen van 30 tot 90 jaar. Liedjes van Ramses Shaffy. Claudia de Brey, Simon en Garfunkel, de Beatles, jazzy. Oefenen onder begeleiding van een professionele zangcoach en pianist. Nieuwe koorleden zijn van harte welkom!Voor meer informatie kunt u mailen naar: zingmetkarin@gmail.com

13:00 - 14:00
Lezing Robert J.Ligtheim - De Kralingse Buitenplaatsen van de 16e tot de 21e eeuw. 
 
De Kralingse schrijver Robert J.Ligtheim geeft een exposé over de geschiedenis van Kralingen, en de Kralingse Buitenplaatsen van de 16e tot de 21e eeuw. Robert Wertheim woont zelf in een huis dat ontworpen is door de beroemde architect Willem Kromhout.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Oosterboekhandel Amesz. Er zal dan ook een boekentafel zijn met boeken over de geschiedenis van Kralingen. Kunt u niet genoeg krijgen van de geschiedenis van Kralingen? Dan kunt u hier voor voor of na de lezing terecht voor een van de interessante publicaties!


14:00 - 15:00
Ir. Lucas van Zuylen, restuaratie-architect en adviseur erfgoed voor verschillende gemeenten, geeft een presentatie over de architecten van het kerkgebouw Pro Rege.

Dit Centrum is gebouwd in 1924 door de bekende architecten Willem Kromhout en Egbert Reitsma. Kromhout is o.a. bekend van de fabriek en het kantoor van Heineken aan de Crooswijksesingel in Rotterdam en het door brand verwoestte Ypenhof in Kralingen. Egbert Reitsma heeft tientallen Gereformeerde kerken gebouwd, met name in het Noorden van het land.

15:00 - 16:00
Ontmoet de Herenboeren in Pro Rege!

In Pro Rege vinden regelmatig bijeenkomsten plaats met als thema "Duurzaamheid". Deze worden georganiseerd door de werkgroep Duurzaamheid van de Protestantse kerk Kralingen. Deze werkgroep organiseert ook excursies, b.v. naar de Floating Farm, het Eiland van Brienenoord of de Belevenisboerderij.  Ook organiseert de Duurzaamheidsgroep lezingen, zoals door het Bureau Stadsnatuur en de vogelklas Karel Schot.

Er is informatie op de boekentafel en een aantal mensen die inlichtingen kunnen geven van de duurzaamheidsgroep, de vogelklas en de stichting Herenboeren. Het doel van de Herenboeren is het contact tussen boeren in de buurt van Rotterdam die duurzaam voedsel verbouwen en geinteresseerden in de stad met elkaar te verbinden. Iedere dag heerlijke duurzame groente op tafel voor een tientje per week! 

info@herenboerderij.nl 

19:45 - 22:00
De Politie Harmonievereniging Hermandad repeteert al vele jaren in Centrum Pro Rege. Het jaarlijks Nieuwjaarsconcert vindt ook plaats in Pro Rege, in de kerkzaal. Na afloop van het concert wordt dan het glas geheven in de gezellige bar boven.

U bent welkom om te komen kijken naar de open repetitie. U vindt meer informatie over de vereniging via www.hermandad-rotterdam.nl

Hermandad_R-GB-2016-3329verkleind.jpg