Het programma van Heilige Huisjes 2023 staat online!

Vanaf 8 juni zetten de gebedshuizen van Rotterdam hun deuren wagenwijd open met een verrassend en veelzijdig publieksprogramma. Heilige Huisjes Rotterdam verenigt kerkgebouwen, synagogen, moskeeën en tempels in een uniek stadsfestival om inwoners en cultuurliefhebbers religieus erfgoed op een andere wijze te laten ervaren. Vanaf vandaag staat het programma van Heilige Huisjes 2023 online. Maar let op: de komende maand worden er nog meer onderdelen aan toegevoegd!

 

Vernieuwende samenwerkingen

In 2022 werd het eerste gebedshuizenfestival van Nederland georganiseerd in Rotterdam, met méér dan 100 evenementen georganiseerd door veertig gebedshuizen. Dit jaar zetten we in op het tot stand brengen van nieuwe samenwerkingen tussen gebedshuizen, culturele organisaties en ondernemers in de stad. Zo maakt de Rotterdamse kunstenaar Eddy Kaijzer een kunstwerk in samenwerking met St. Mary’s Church, met de titel ‘In The Eye Of The Storm’. Het kunstwerk wordt gemaakt van afval dat met hulp van verschillende scholen uit Delfshaven wordt verzameld. Daarnaast werkt de Kerk van Nazarener samen met de Rotterdamse modeontwerpster Romy van Eijk die hun kledingbank verwerkt tot een nieuwe modecollectie. 

 

Breed programma

Ook dit jaar kunnen Rotterdammers hun religieus erfgoed ontdekken in een breed programma. Citykerk het Steiger organiseert bijvoorbeeld een avond ‘Ode aan Maria’ o.a. met muziek, poëzie en levensverhalen. De Noorse Kerk gaat ‘terug naar haar ‘roots’ met ‘VikingFest!’. Ook kan men een mantra-concert bijwonen in boeddhistische tempel Phuntsok Chö Ling of aansluiten bij een rondleiding door de Ayasofya moskee. Voor de mensen die zin hebben in een multicultureel avontuur organiseen de Stichting Wijkcollectie en de Stichting Veelkleurige Religies tours langs verschillende gebedshuizen in de stad. Tientallen gebedshuizen doen tijdens het weekend hun deuren open, om nieuwsgierige Rotterdammers te verwelkomen met een kopje koffie en een rondleiding door het gebouw of de toren in!

Voor het volledige programmaoverzicht ga je naar de pagina ‘programma‘.

Gedurende het hele jaar is door de deelnemende gebedshuizen toegewerkt naar dit festival, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en de Kerkvernieuwers. Benieuwd naar hoe dit project in elkaar steekt? Of heb je ook zin om mee te doen? Kijk op onze FAQ-pagina of neem contact op.