#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Paulus-
kerk

Foto-voor-bijlage-3-Pauluskerk-2-.jpg

Het markante gebouw aan de Westersingel is in 2013 geopend. De architect, Will Alsop, noemt het gebouw ‘als een kristal van de rots af gevallen’ De basis van de kristalvorm is een staalconstructie bekleed met driehoekige gevelelementen in opvallend rood koper. Ook driehoekige ramen maken deel uit van deze gevel. Het daglicht dat hierdoor naar binnen valt, zorgt vooral in de kerkzaal op de tweede verdieping voor een prachtig effect. Het gebouw bestaat uit begane grond en vier verdiepingen. Naast de ruimtes voor sociale en religieuze doeleinden liggen op de bovenste twee verdiepingen ook slaapruimtes met keukens en sanitair.

De Pauluskerk werkt vanuit de overtuiging dat de Bijbel ons oproept om te zien naar en hulp te bieden aan mensen die het zonder helper niet redden. Ongeacht achtergrond, levensovertuiging, positie of status. De Pauluskerk staat dagelijks van 9:00 -21:00 uur open voor iedereen.

Activiteiten in het gebedshuis

Woensdag 1 juni t/m vrijdag 3 juni
open atelier: All You Can Art, duik in het open atelier en bekijk de organisch groeiende tentoonstelling.

Vrijdag 3 juni

open podium: tijdens het Paulus Podium kan iedereen die wil iets laten zien en horen. Thema van deze avond is 'Safe Space'.