Laurenskerk Invites x Heilige Huisjes: Ruwhel & De Bigi Blues Band

De Nieuwe Lichting & de Laurenskerk presenteren Ruwhel & de Bigi Blues Band en Hayo Boerema op het hoofdorgel van de Laurenskerk, met als voorprogramma Midnight Circus.

Laurenskerk Invites Ruwhel & de Bigi Blues Band

Stap in de wereld van de Rotterdam Blues. Ruwhel en zijn Bigi Blues Band nemen je mee op een door Caribische hiphop doordrongen blues reis.

Bij een liveshow van Ruwhel en de Bigi Blues Band waan je je in een rokerig bluescafé, ergens in het Caribisch gebied. De soulvolle band, de verleidelijke zangeres, maar vooral de entertainende frontman trekken je voor even uit je eigen realiteit. Ruwhel bewijst dat zware, eerlijke verhalen en feesten prima samen kunnen gaan. Bovendien bewijst hij dat blues een véél diverser genre is dan weleens gedacht wordt. Het is een state of mind; een gevoel. Het is een tool om over pijn te vertellen. Én je kan er bovendien héél lekker op dansen. De entertainer pur-sang verliest geen seconde het contact met het publiek. Charismatisch beweegt hij over het podium en dirigeert hij onderwijl zijn voltallige band.

Hayo Boerema is de organist van de Laurenskerk, in samenwerking met de Nieuwe Lichting werkt Hayo aan de serie Laurenskerk Invites waarbij diverse muzikanten worden uitgenodigd kennis te maken met het hoofdorgel van de Laurenskerk en waarin telkens een unieke combinatie van klanken ontstaat. Dit concert wordt georganiseerd speciaal voor Heilige Huisjes.

Dit concert is onderdeel van de serie Laurenskerk Invites, waarbij makers en muzikanten worden uitgenodigd kennis te maken met de orgel(s) van de Laurenskerk. Onderstaande reportage laat de artistieke kennismaking tussen Ruwhel, Hayo en het orgel zien.

Programma

Je kan dit concert gratis bezoeken door vooraf aan te melden
Als je toch niet kan graag afmelden op: tickets@laurenskerkrotterdam.nl

Zaterdag 8 juni, start voorprogramma 19:45 uur
deur open: 19:00

Voor het volledige programma van Heilige Huisjes