Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

Gebedshuizenroute Zuid

Verhalenhuis Belvédère

29 mei en 4 juni, 13:30 - 16:30

Belvedere.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis (met aanmelding en exclusief optionele lunch)

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Gebedshuizentour
Zuid

13:30 - 16:30 (optionele lunch om 12:30)
Rotterdam is een thuis voor tal van geloofsgemeenschappen en wereldreligies. Soms zijn hun gebedshuizen heel duidelijk te zien in het straatbeeld, soms meer verstopt achter onopvallende gevel.

Met een gids volgen we samen sporen van wereldreligies in de stad, ontdekken we de (geloofs)verhalen en bezoeken we gebedshuizen in de Afrikaanderwijk.

We beginnen in het Verhalenhuis Belvédère met een Kaapse delicatesse en krijgen een korte introductie van het programma. Daarna fietsen we naar de Afrikaanderwijk waar we te gast zijn bij verschillende geloofsgemeenschappen.

Tijdens deze bezoeken krijgen we een rondleiding, luisteren we naar de verhalen en is er gelegenheid om vragen te stellen en verhalen en ervaringen te delen. 

De gebedshuizenroute is ontwikkeld door het Verhalenhuis Belvédère in samenwerking met het Wereldmuseum Rotterdam. Gratis aanmelden via Verhalenhuis Belvédère. Optionele lunch: €10,-

INSCHRIJVEN ZONDAG 29 MEI

INSCHRIJVEN ZATERDAG 4 JUNI

Let op: max. 15 deelnemers. Een eigen fiets is noodzakelijk. Houd er rekening mee dat voor het betreden van een moskee of mandir schoenen uitgaan.