FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Heilige Huisjes Rotterdam. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op door te mailen naar Sander Ummelen, onze programmacoördinator: info@heiligehuisjesrotterdam.nl

Hoe kan ons gebedshuis meedoen aan Heilige Huisjes Rotterdam?
Je kan als gebedshuis deelnemen aan Heilige Huisjes Rotterdam door een openstelling, rondleiding en/of een cultureel, maatschappelijk of educatief evenement te organiseren dat voor iedereen toegankelijk is.

Waar moet ons gebedshuis aan voldoen om deel te nemen?
– De activiteit is door iedereen te bezoeken. Iedereen is welkom;
– De activiteit vindt plaats in of om een (voormalig) gebedshuis;
– De activiteit is cultureel, maatschappelijk of educatief van aard;
– Tijdens activiteiten die vallen onder het programma hangt er een Heilige Huisjes vlag/wimpel/banner zichtbaar bij de ingang. Deze worden door de organisatie gratis verstrekt.

Hoe kan mijn maatschappelijke, culturele of educatieve instelling meedoen?
Als organisatie helpen wij met het opzetten van kansrijke samenwerkingen tussen verschillende organisaties, vanuit de behoefte, identiteit en capaciteit van de deelnemende gebedshuizen. Mocht je als culturele, maatschappelijke of educatieve organisatie willen meedoen of een concreet idee hebben voor een activiteit in 1 van de gebedshuizen in Rotterdam, neem dan contact op via het formulier op deze website. Wij zullen dan kijken hoe we dit het beste een plekje kunnen geven.

Kan ik als organisator van een activiteit aanspraak maken op een financiële bijdrage?
Dat kan zeker. Afhankelijk van de aard van de activiteit, de verwachte impact en/of de maatschappelijke relevantie reserveren wij een financiële bijdrage uit het programmabudget. Dit gaat altijd in direct overleg met de programmacoördinator. Er is voor de editie 2023 helaas geen budget meer beschikbaar.

Zijn alle activiteiten gratis te bezoeken?
De activiteiten zijn voor het merendeel gratis te bezoeken. Uitzonderingen kan je herkennen aan het gele label in het programma overzicht. Op de betreffende detailpagina staat vervolgens meer informatie vermeld over de kosten.

Moet ik me van tevoren aanmelden voor de activiteiten?
Dit verschilt per activiteit. Op de detailpagina van de betreffende activiteit kan je de informatie hierover vinden. Indien er niets staat vermeld hoef je je ook niet van tevoren aan te melden.

De informatie op de website over ons gebedshuis of evenement klopt niet. Kan ik die zelf aanpassen?
Het is niet mogelijk om als organisator van een activiteit zelf aanpassingen te maken aan de website. Mocht er foutieve of ongewenste informatie op deze website staan over jouw activiteit of gebedshuis, verzoeken we je om direct contact op te nemen met de programmacoordinator:

info@heiligehuisjesrotterdam.nl