Activiteit:

Gebedshuis:

Datum/tijd:

Adres:

Programma

De Kerk van Morgen en Steigerverhalen

Citykerk Het Steiger

31 mei, 2 t/m 4 juni, 12:30 - 16:00

glas-in-lood-steigerkerk-rotterdam-e1624533545459.jpg
google maps.webp

Kosten:

Gratis

#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

De Kerk van Morgen
en Steigerverhalen

12:30 - 16:00

De Kerk van Morgen
Regelmatig luidt een kerk de noodklok, omdat zij door terugloop van kerkbezoek haar deuren moet sluiten. Dat raakt niet alleen de betreffende kerk in het hart, maar ook de buurt waar zij vaak een beeldbepalende plek inneemt.

Ook Citykerk Het Steiger kent een onzekere toekomst. Deze tentoonstelling laat zien dat sluiting zeker niet de enige optie is.

De foto’s tonen kerken uit het hele land die een andere functie hebben gekregen of samen met de kerkgemeenschap multifunctioneel worden gebruikt.

De foto’s op de panelen zijn gemaakt door Peter Toxopeus in opdracht van het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.
 
Steigerverhalen
Daarnaast zijn er prachtige verhalen over Het Steiger te beluisteren die de grote waarde aanschouwelijk maken die mensen aan deze plek hechten. De verhalen zijn opgehaald door Verhalenhuis Belvédère. Via audiosets kun je de 15 minuten durende luistervoorstelling al wandelend of zittend op een fijne plek in de kerk beluisteren.
 
De tentoonstelling is na de Heilige Huisjes nog t/m 26 juni te bezichtigen en ook zijn de Steigerverhalen via audiosets te beluisteren. Openingstijden zondag van 10:30-11:30 uur. Dinsdag en zaterdag van 12:30-16:00 uur.

Tentoonstelling de kerk van morgen ©Peter H Toxopeus.jpg