De vijf tips van Ruwhel Emers

Ruwhel Emers is dit jaar met zijn show in de Laurenskerk toch wel een van de muzikale headliners van Heilige Huisjes Rotterdam te noemen! Dit concert is onderdeel van de serie Laurenskerk Invites waarbij Rotterdam’s best wordt uitgenodigd om in de Laurenskerk kennis te komen maken met het orgel. Voor het Heilige Huisjes festival van dit jaar heeft hij zijn licht op het programma laten schijnen, en een aantal tips samengesteld vanuit zijn perspectief.

We laten Ruwhel aan het woord!

Foto: Niek Hage

1. Ruwhel & de Bigi Blues band, zaterdag 8 juni in de Laurenskerk

“Dag mooie mensen! Mijn band, het koor van ‘singphony’, de Nieuwe Lichting en de Laurenskerk nodigen jullie uit om zaterdag 8 juni met ons te dansen, zingen en voelen tijdens deze prachtige show die wij hebben voorbereid. Mijn muziek is een mix van hiphop, carribische blues en veel soul. Het bijzondere aan deze show is dat wij worden ondersteund door het koor van zangschool  ‘Singphony’ en Hayo Boerema en zijn orgel!”

Via deze link kun je je opgeven voor de Google Forms aanwezigheidslijst.

2. Fri Yeye: Doorbroken Stiltes, Onthulde Verhalen, vrijdag 7 juni in de Heilige Familiekerk

Op vrijdagavond 7 juni wordt er in de Heilige Familiekerk (ook de homebase van kunstenaarscollectief De.Kerk) een theatervoorstelling gespeeld over Keti Koti. Aanmelden is niet nodig, inloop vanaf 19u!

Ruwhel: “Geschiedenis en cultuur leren ons veel over elkaar en waarom wij zijn, hoe wij zijn. Daarom is dit het 2e evenement dat ik wil aanraden. Wees lekker open-minded en leer van elkaars verhalen in een neutrale setting met goedwillende mensen!”

3. Yung World: UNSPOKEN op zaterdag 8 juni in de Pelgrimvaderskerk

Zaterdag 8 juni ga je naar de Pelgrimvaderskerk voor de “UNSPOKEN” talent showcase van YUNG WORLD – waar jonge artiesten en verhalenvertellers een platform krijgen voor hun talentontwikkeling. De line-up van aanstaande zaterdag: TANISHA, JANE ORTET, SB, MILLS, Purple&Green, ILENIZA, en gastoptredens van KENNY GOMES en PACHITO

Ruwhel: “De jeugd heeft de leiding en zal jullie verbazen met geweldige muziek en een traditionele culturele ervaring! Lang leve de cabo gemeenschap.”

4. Jeroen Naaktgeboren: OH JA JOH!? Jazz & Poetry, vrijdag 7 juni in de Torentuin/ Opstandingskerk

“Ik ben sowiezo groot fan van alles wat Jeroen doet. Onze oud-stadsdichter heeft vaker mooie programma’s gepresenteerd en ik ben benieuwd wat zij dit weekend presenteren. Hou jij van woordkunst met een vleugje humor en theatrale presentaties? Dan is dit iets voor jou!”

Kom naar OH JA JOH!? Jazz & Poetry op vrijdag 7 juni in de Torentuin/ Opstandingskerk, waar twee shows worden gegeven om 17.00 en om 19.00u. Hier hoor je Jeroen Naaktgeboren, Miguel Santos, Peer de la Poire en McGreg.
De muzikanten zijn: Eddy Nielsen, Iman Spaargaren & Jens Larsen.

5. Rondleiding & muziek in de Laleli Moskee, vrijdag 7 juni

Tot slot: “Om het rijtje af te maken raad ik jullie aan om naar het mooie zuiden van Rotterdam te gaan. Geniet van een respectvolle ervaring waarbij eenheid een feit is vanaf het moment dat jij de moskee binnen loopt.”

In de Laleli moskee volg je een rondleiding door imam Erdem Sevinckan, en kun je genieten van een live performance van Turkse volksliederen met kanun door Metin Bakırtel.