De 5 Tips van Helena en Sylvia

Helena Hol en Sylvia van Aartsen werken bij Cultuur Concreet, een organisatie die zich met hart en ziel inzet voor #cultuurdichtbij in de wijken van Rotterdam. In de aanloop naar Heilige Huisjes Rotterdam hebben Helena en Sylvia hun kennis, ervaring en netwerk ingezet om een bijdrage te leveren aan het culturele aanbod dit jaar. Een betere ‘inside’ blik op het culturele aanbod tijdens deze editie van het festival kan je niet krijgen! Dit zijn de tips van Helena en Sylvia:

 

In the Eye of the Storm – St. Mary’s Church

“Bijzonder dat St. Mary’s Church met een thema als duurzaamheid aan de slag gaat. We koppelden hen aan kunstenaar Eddy Kaijser die al veel in de wijken – van Hoek van Holland tot Prins Alexander – werkt. Samen met kinderen en vrijwilligers uit de buurt verzamelde hij plastic afval, omdat te verwerken in een kunstwerk dat dit weekend te zien is. We zijn heel benieuwd naar het resultaat!”

Food & Fashion Fair – De Kerk van de Nazarener

“De Kerk van de Nazarener is geen onbekende voor onze cultuurregisseur in Charlois. De kerk speelt een belangrijke maatschappelijke rol in de wijk. Met hun Food & Fashion Fair geven ze een twist aan hun kledingbank en maak je kennis met hapjes uit alle windstreken die Op Zuid vertegenwoordigd zijn.” sultaat!”

VikingFest! – Noorse Zeemanskerk

“Wel nieuw voor ons waren de mensen van de Noorse Zeemanskerk. En wat zijn we onder de indruk van hun energie en plannen! Wat ons betreft wordt een bezoek aan hun VikingFest! een jaarlijks terugkerende familietraditie.

De Zomer in Mij – De Familiekerk

Sinds kunstenaarscollectief de.kerk drie jaar geleden in de voormalige HH. Familiekerk is getrokken, transformeerde het voormalig gebedshuis tot een creatief atelier vol inspirerende kunstwerken. Wij vinden het mooi om te zien dat ook bij tijdelijke leegstand kunst en cultuur volop de ruimte krijgt. Het inspirerende decor van de Familiekerk zal zeker bijdragen aan een unieke uitvoering van de muzikale theatervoorstelling De Zomer in Mij.

FilmKids – Fonteinkerk

Bij een gebedshuizenfestival denk je als snel aan activiteiten die bedoeld zijn voor een volwassen publiek. Wij pitchten het idee voor een samenwerking tussen de Fonteinkerk en CineNoord, en het resultaat mag er wezen! Met programma’ s als FilmKids kan zowel jong als oud deelnemen aan culturele activiteiten tijdens Heilige Huisjes Rotterdam.”