#heiligehuisjesrotterdam

  • Facebook
  • Instagram

Ayasofya
Moskee

Aysofya.jpg

De Ayasofya moskee maakt onderdeel uit van de Islamitische Gemeenschap Milli Görüş (IGMG Zuid-Nederland) en heeft haar deuren geopend in 1991 in Delfshaven. Enkele jaren geleden is een ingrijpende renovatie aan het pand uitgevoerd. Achter de klassieke Rotterdamse gevel aan de Mathenesserdijk gaat een prachtige gebedsruimte schuil.
 
Het behartigen van godsdienstige, culturele, sociale en maatschappelijke belangen van onze leden en overige wijkbewoners hebben wij ons tot doel gesteld. Op dit moment telt onze moskee meer dan 1000 actieve leden. Naast actieve leden hebben wij een groot bereik om en nabij Rotterdam onder mensen die geen lid zijn, maar wel regelmatig deelnemen aan onze activiteiten. Naast het hoofdbestuur, beschikken wij ook over een vrouwenafdeling (Vahdet), een jongerenafdeling voor dames (Buğlem) en een jongerenafdeling voor heren (Selam).

De deuren van onze vereniging/moskee staan open voor iedereen, moslim of niet-moslim, gelovig of niet-gelovig. Iedereen die onze vereniging wil bezoeken, een activiteit of een dienst wil bijwonen, is altijd welkom. Vanzelfsprekend zijn ook scholen, zelforganisaties, en alle andere instanties van harte welkom voor een rondleiding en/of als zij kennis willen nemen van onze diverse activiteiten.

Activiteiten in het gebedshuis

Vrijdag 3 juni

rondleiding: ontdek de moskee door middel van een rondleiding in o.a. de gebedsruimte